ΔΩΡΕΑΝ παραλαβή παράδοση για όλη
την ανατολική Θεσσαλονίκη (...και για ένα ρούχo)ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΕΔΩΝ

Παρακάτω αναφέρεται ενδεικτικά ο ‘’οικιακός’’ και όχι επαγγελματικός καθαρισμός ορισμένων δύσκολων λεκέδων. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει πρώτα να ελέγχονται οι προδιαγραφές των ρούχων και να γίνει δοκιμή σε μια κρυφή πλευρά του υφάσματος για την αποφυγή αλλοίωσης χρωμάτων. Η εταιρεία Lux & Quick δεν φέρει καμία ευθύνη για τον ‘’οικιακό’’ καθαρισμό λεκέδων. Για περισσότερες επαγγελματικές πληροφορίες συμβουλευτείτε τα καθαριστήρια ρούχων Θεσσαλονίκης Lux & Quick στην γραμμή καταναλωτή 2310 344845.

Συχνοί Λεκέδες

Λάδι: Για να απομακρύνεται λεκέ από λάδι μπορείτε να βρέξετε με λίγη βενζίνη το σημείο και να προσθέσετε στην συνέχεια ταλκ. Βουρτσίστε και κατόπιν πλύνετε κανονικά. Στην περίπτωση που το ρούχο δεν πλένεται, βουρτσίστε απλά το σημείο και το ταλκ θα απορροφήσει το λάδι. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ρίξετε πάνω στον λεκέ βραστό νερό και στην συνέχεια μαγειρική σόδα ή και αμμωνία με νερό.

Σοκολάτα: Απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο την σοκολάτα μόνοι σας και μετά τρίψτε καλά το σημείο με υγρό απορρυπαντικό. Ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό και πλένετε το ρούχο σας κανονικά. Ένας άλλος τρόπος για να απομακρύνετε τον λεκέ από σοκολάτα είναι να χρησιμοποιήσετε μια σπάτουλα ή ένα αιχμηρό μαχαίρι ώστε να απομακρύνεται την μεγαλύτερη ποσότητα. Στην συνέχεια απλώνετε κρύο διάλυμα απορρυπαντικού και νερού. Εάν ο λεκές δεν απομακρυνθεί με αυτό το διάλυμα, προσπαθήστε με αμμωνία και ξίδι. Ξεβγάζετε και πάλι με νερό και αφήνετε το ρούχο να στεγνώσει.

Γρασίδι: Στην περίπτωση που ο λεκές είναι μεγάλος μπορείτε να τρίψετε μαλακά με καθαρό οινόπνευμα, να ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό και στην συνέχεια να πλύνετε το ρούχο κανονικά. Εάν ο λεκές δεν υποχωρήσει ή το ρούχο σας είναι ευαίσθητο, μπορείτε να το μουλιάσετε σε κρύο νερό και κατόπιν να το πλύνετε με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό υγρής μορφής. Ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό και λίγο οξυζενέ. Τέλος ξεπλύνετε για δεύτερη φορά με κρύο νερό και ξίδι.

Φρούτα: Αρχικά πλένετε με ζεστό διάλυμα απορρυπαντικού και νερού χρησιμοποιώντας την ποσότητα απορρυπαντικού που ενδείκνυται για το συγκεκριμένο ρούχο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με διάλυμα αμμωνίας-νερού και τέλος με διάλυμα ξιδιού-νερού. Στο ενδιάμεσο πρέπει κάθε φορά να στεγνώνουμε τον λεκέ με απορροφητικό πανί ή χαρτί κουζίνας. Αφού τελειώσουμε με το πλύσιμο ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό και σκουπίζουμε καλά μέχρι να στεγνώσει το ύφασμα εντελώς.

Αίμα: Εάν το αίμα έχει λερώσει λευκό ύφασμα, τότε βουτάμε το ρούχο σε κρύο νερό και τρίβουμε τοπικά τον λεκέ με αραιωμένο σε νερό διάλυμα οξυζενέ. Έπειτα αφήνουμε το ύφασμα να μουλιάσει για λίγη ώρα μέσα σε νερό και χλωρίνη και μετά από αυτό ξεπλένουμε κανονικά. Εάν το ύφασμα είναι χρωματισμό ή ευαίσθητο, καλύπτουμε τον λεκέ με μείγμα από αλεύρι και νερό που θυμίζει σε υφή πάστα οδοντόκρεμας. Αφήνουμε την πάστα να στεγνώσει, βουρτσίζουμε τοπικά και στην συνέχεια πλένουμε κανονικά το ρούχο. Τέλος, εάν το ύφασμα είναι μάλλινο, τρίβουμε τον λεκέ με διάλυμα ασπιρίνης και νερού. Μετά πλένουμε το ρούχο όπως θα το πλέναμε.
 

Facebook