ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τα καθαριστήρια χαλιών της Lux & Quick στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνουν τον καθαρισμό χειροποίητων χαλιών, ταπήτων και μοκετών με τη γνωστή συνέπεια και επαγγελματισμό που διακρίνουν τις υπηρεσίες μας. Η εμπειρία και η ταχύτητα μάς έχουν καταξιώσει σαν ένα από τα πλέον αξιόπιστα καθαριστήρια χαλιών στη Θεσσαλονίκη.

Τα καθαριστήρια χαλιών Lux & Quick εξυπηρετούν οποιαδήποτε περιοχή στη Θεσσαλονίκη, με εξειδικευμένο συνεργείο, το οποίο παραλαμβάνει τα χαλιά από το χώρο σας και τα μεταφέρει με ασφάλεια στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας. Τα χαλιά ελέγχονται για τυχόν φθορές, δύσκολους λεκέδες, φθαρμένα κρόσσια και ανάλογα την ποιότητα επιλέγεται ο υγρός ή στεγνός καθαρισμός, με τα εξής στάδια επεξεργασίας:


ΥΓΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΤΙΝΑΓΜΑ: Πριν το πλύσιμο το χαλί ή η μοκέτα πρέπει να απαλλαγεί από σκόνη, τρίχες, χνούδια που βρίσκονται βαθιά στο πέλος του. Έτσι, τινάζεται από την ανάποδη πλευρά με το σύστημα της ενεργής δόνησης και όχι του χτυπήματος, για να μην έχουμε χαλάρωση των κόμπων και φθορά του πέλους. Με τη μέθοδο αυτή “ανοίγουμε” το πατημένο πέλος και απομακρύνουμε το 100% του ρυπογόνου φορτίου του χαλιού. Έτσι, είναι έτοιμο για το επόμενο στάδιο.

ΠΛΥΣΙΜΟ: Με το υπερσύγχρονο πλυντικό μηχάνημα που διαθέτουμε και τα οικολογικά και αντιαλλεργικά καθαριστικά που χρησιμοποιούμε, γίνεται ο απόλυτος και σε βάθος καθαρισμός του χαλιού και από τις δύο πλευρές. Επιτυγχάνουμε με αυτόν τον τρόπο καθαρισμό και υψηλή προστασία από τον σκόρο, τους μικροοργανισμούς και τα βακτήρια, καθώς και την αναζωογόνηση των χρωμάτων και του πέλους. Τα χαλιά σας δείχνουν σαν καινούργια και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αξία.

ΞΕΒΓΑΛΜΑ - ΣΤΥΨΙΜΟ: Το χαλί τοποθετείται στο στυπτικό μηχάνημα και με φυγοκεντρικό στύψιμο αφαιρείται το 75% του νερού, χωρίς να καταπονούνται οι ίνες και το πέλος του. Τώρα έχουμε ένα απόλυτα καθαρό χαλί χωρίς κατάλοιπα.

ΣΤΕΓΝΩΜΑ: Τα χαλιά απλώνονται σε ειδικούς στεγασμένους χώρους όπου στεγνώνουν ολοκληρωτικά, χωρίς τον κίνδυνο να ξεχειλώσουν ή να αλλοιωθούν τα χρώματά τους από την ηλιακή ακτινοβολία.

ΤΥΛΙΓΜΑ - ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: Ακολουθεί το φινίρισμα του χαλιού για να έχουμε ένα αφράτο, ζωηρόχρωμο πέλος. Το χαλί τοποθετείται σε ειδικό μηχάνημα, ώστε να τυλιχθεί ομοιόμορφα και σφιχτά για να διατηρηθεί η φόρμα του. Συσκευάζεται σε αεριζόμενο νάιλον, που το προφυλάσσει από τη σκόνη, και φυλάσσεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (τεράστια ράφια), μακριά από την υγρασία, σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας. Οι εγκαταστάσεις μας είναι ασφαλισμένες για κάθε κίνδυνο σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία, ώστε να παρέχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία στα πολύτιμα χαλιά σας.

Τα ΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ έως το τέλος του εκάστοτε έτους. Η παράδοσή τους γίνεται με ένα τηλεφώνημα τουλάχιστον 3 ημέρες πριν την ημέρα που εσείς επιθυμείτε.

ΣΤΕΓΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Μερικά χειροποίητα χαλιά είναι τόσο ευαίσθητα που δεν επιτρέπεται ο υγρός, αλλά ο στεγνός καθαρισμός. Κατά τη διαδικασία αυτή, το χαλί ψεκάζεται με καθαριστικά βιοδιασπώμενα και έπειτα ακολουθεί αναρρόφηση με ειδική μηχανή (extraction), απομακρύνοντας τελικά το ρυπογόνο φορτίο.
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ - ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ
Επισκευές φθαρμένων σημείων και επανύφανσή τους από χέρια Πέρση επισκευαστή.
Αλλαγή σε φθαρμένα κρόσσια
Κόψιμο - ρέλιασμα στις επιθυμητές διαστάσεις με μοκέτες - χαλιά
Αντικατάσταση σε φθαρμένο κρόσσι με ρέλι
Αντικατάσταση φθαρμένου υποστρώματος με κόλλα λάτεξ σε Η.Τ. και Η.Μ.D. χαλιά και απλό κολλάρισμα σε χαλιά